Bernat Quintana

Bernat Quintana

Ja se sap qui serà l’actor que interpretarà el paper de Jan, el protagonista del film Barcelona 1714 . Es tracta de Bernat Quintana, actor sabadellenc nascut l’any 1986 amb una àmplia trajectòria en cinema, teatre i televisió tot i la seva joventut. Quintana farà parella protagonista amb Alba Brunet, que interpretarà l’Agnès després de ser escollida entre les 160 noies que es van presentar a quatre càstings per escollir-la.

Nascut a Esplugues de Llobregat l’any 1985, Bernat Quintana Sanfeliu va aconseguir popularitat amb el paper de Max a la sèrie de TV3 El Cor de la Ciutat. A televisió també ha estat protagonista de la miniserie Barcelona Ciutat Neutral (2011). Ha participat en pel·lícules com La ciudad de los prodigios (1999), Càmping (2006) i Jo, el desconegut (2007), entre altres.

Quintana té una llarga trajectòria al teatre des que l’any 1995 va debutar amb L’home, la bèstia i la virtut. Darrerament ha participat a Cyrano (2013), Julieta y Romeo (2011), Molt Soroll per no res (2011) i Les Tres Germanes (2011). La seva darrera interpretació teatral ha estat a Stockmann, el seu primer Ibsen amb la companyia Les Antonietes i dirigit per Oriol Tarrassón.

En Jan, protagonista masculí de Barcelona 1714, és un jove oficial català al servei del general Villarroel. Entregat en cos i ànima a la defensa de la ciutat, així com de les constitucions i drets catalans, en Jan viurà amb molta intensitat el setge del 1714, disposat a lluitar fins al darrer moment.