merce_rovira

L’actriu tarragonina Mercè Rovira s’ha incorporat al rodatge de la pel.lícula Barcelona 1714, que des del 2 d’agost s’està portant a terme a Valls. Rovira és una actriu de llarga trajectòria. El seu darrer paper al cinema ha estat el de la Patrícia, en l’última pel·lícula de Jesús Monllaó, Fill de Caín.

Rovira és professora de teatre i coach amb llarga experiència i està realitzant precisament també aquesta funció en algunes de les seqüències de Barcelona 1714, paral.lela al seu paper com a Úrsula. A més, l’actriu tarragonina ja formava part del Consell de Cent de  Barcelona 1714, un conjunt de personalitats i entitats que donen suport al projecte.

Mercè Rovira Bru va començar a interessar-se pel teatre a Tarragona com a alumna de la desapareguda Escola d’Art Dramàtic Josep Yxart. Als 24 anys que es va traslladar a Barcelona per estudiar a l’Institut del Teatre i iniciar una carrera que l’ha portat a compaginar projectes molt diferents, des de fer una gira per mig món amb La Fura dels Baus a participar a Les tres germanes al Teatre Nacional de Catalunya, passant per nombroses aparicions en sèries de televisió catalanes i estatals.

A Barcelona 1714, Mercè Rovira interpretarà la Úrsula, una dona amb una llarga experiència vital, una supervivent nata. La protagonista, l’Agnès, compartirà amb ella mil aventures, en el seu intent per sobreviure enmig de la ciutat assetjada.