Barcelona 1714, un projecte diferent

Més que una pel·lícula

En aquest moment políticament i econòmicament tan delicat, ens hem proposat produir una pel·lícula de ficció sobre uns herois que viuen les últimes setmanes dins de la Barcelona assetjada l’any 1714.

Però, tot i ser una pel·lícula per als cinemes de Catalunya, volem poder arribar a un públic internacional per tal que coneguin la realitat del nostre país.

És per això que comptem donar un ús intensiu d’Internet a l’hora de distribuir la nostra pel·lícula. Crearem una aplicació o app per oferir els diversos continguts de Barcelona 1714: la pel·lícula, la banda sonora, materials gràfics, jocs online, etc. I així podrem arribar de la forma més fàcil al nostre públic.

Un rodatge innovador

Utilitzant una tècnica a mig camí entre un rodatge convencional, amb actors reals i l’animació, els protagonistes recorreran els carrers fidelment reconstruïts de la Barcelona de l’any 1714.

Aquesta mescla entre imatges reals rodades, fotografies i espais en 3D, no s’ha utilitzat anteriorment en cap altre projecte cinematogràfic català.

Fotograma d'exemple

Fotograma del teaser de Barcelona 1714 on es combina imatge filmada, imatge virtual 3D i fotografia.

Finançament alternatiu

Barcelona 1714, és un projecte que s’està aixecant sense cap finançament ni subvenció. Creiem que ara és el moment del cinema que es finança de forma alternativa i que és tan creatiu amb el pressupost com amb l’argument.

Barcelona 1714 s’està fent realitat, gràcies als professionals del món cinematogràfic i d’altres àmbits que estan aportant tot el seu esforç, treball i material per convertir-se en propietaris de la pel·lícula, ja que creuen en la seva acceptació entre el públic i en la història que explica.

Distribució novedosa: gran pantalla i nous canals

Barcelona 1714, com tota pel·lícula, la podrem veure a les grans pantalles de Catalunya, però com que el nostre desig és poder arribar al públic internacional, ens hem decidit difondre la pel·lícula de forma online.

Utilitzant les tecnologies de streaming i de les app oferirem una accés senzill i prou econòmic per arribar a tothom qui vulgui veure la pel·lícula.

L’app permet encara un pas més en favor del projecte. No tan sols oferirem la pel·lícula, sinó també tot un seguit de material extra, com per exemple: banda sonora, materials gràfics, documents “backstage”, un joc online, etc.