El projecte

Més que una pel·lícula

En aquest moment políticament i econòmicament tan delicat, ens hem proposat produir una pel·lícula de ficció sobre uns herois que viuen les últimes setmanes dins de la Barcelona assetjada l’any 1714.

Però, tot i ser una pel·lícula que volem que arribi als cinemes catalans, tenim la intenció d’arribar a un públic internacional per tal que coneguin la realitat del nostre país. Malgrat ser una història local de Barcelona els fets, sentiments i emocions que narra són universals.

Un rodatge innovador

Utilitzant una tècnica a mig camí entre un rodatge convencional, amb actors reals i disseny 3D, els protagonistes recorreran els carrers fidelment reconstruïts de la Barcelona de l’any 1714. Aquesta mescla entre imatges reals i espais en 3D no s’ha utilitzat anteriorment en cap altre projecte cinematogràfic català amb un volum similar, ja que la totalitat de la pel·lícula (gairebé 1.500 plans) compten amb aquesta tècnica. Així doncs, aquest llargmetratge ens permetrà veure la Barcelona de la Guerra de Successió com mai no s’ha vist fins ara. La producció catalana s’ha convertit ja en un projecte internacional ja que l’estudi colombià de postproducció Laburo Digital s’encarrega des de finals de 2017 d’efectuar els efectes visuals, la creació dels escenaris 3D i la composició de plans. Amb aquesta entrada al projecte es completarà la fase final del muntatge.

Finançament alternatiu

Barcelona 1714, és un projecte que s’ha tirat endavant sense cap subvenció ni finançament públic. Creiem que ara és el moment del cinema que es finança de forma alternativa i que és tan creatiu amb el pressupost com amb el contingut.

Barcelona 1714 s’està fent realitat, gràcies als professionals del món cinematogràfic i d’altres àmbits que estan aportant tot el seu esforç, treball i material per convertir-se en propietaris de la pel·lícula, ja que creuen en la seva acceptació entre el públic i en la història que explica.

claustre

Amor en una Barcelona sota les bombes

Barcelona 1714 no hi veurem el general Moragas o Rafael Casanova però sí guerra i miquelets. Tot i estar ambientat a la Guerra de Successió la pel·lícula és una ficció que explica la història de l’Agnès (Alba Brunet), una jove que intenta sobreviure en una ciutat on l’empremta del conflicte bèl·lic està present a cada racó.

Amb la vitalitat de la seva joventut, l’Agnès aspira a viure, a fugir de Barcelona, fet que no pot entendre en Jan, l’home a qui estima (Bernat Quintana), un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes estan disposats a defensar-la fins a la mort.

campament a la platja