alba_casting

“Estava un dijous a la Biblioteca de l’Institut del Teatre quan vaig trobar-me una amiga amb un llibre de “La Filla del mar” de l’Àngel Guimerà i li vaig preguntar què feia. Em va comentar que estava superliada  preparant un càsting per una pel·lícula i em va animar que em presentés. Però només quedaven dos dies per preparar-me alguna cosa”, ens explica l’Alba Brunet. Va pensar que el més lògic en aquell càsting era que no l’agafessin, però no volia quedar-se amb el dubte. Va intentar preparar un monòleg de La Filla del Mar, però finalment va decantar-se per Romeu i Julieta.

L’Alba va arribar a les Cotxeres de Sants al migdia. Ja havia passat l’allau de candidates del matí i va inscriure’s. Li va tocar fer el càsting a primera hora de la tarda. “Estava molt tranquil·la. No havia tingut temps de pair el càsting en només dos dies. Quan em van donar la separata amb el paper d’Agnès em vaig posar una mica nerviosa. A la meva amiga també li vam donar”, explica l’actriu mallorquina.

Recorda que quan va acabar el càsting, l’Anna Maria Bofarull, va deixar anar un “interessant”. Però llavors l’Alba no sabia que l’Anna era la directora. Va sortir amb bones sensacions, molt contenta. Tant, que confessa haver menjat dues napolitanes de xocolata. Uns dies després va rebre una trucada de l’equip de producció avisant-la que la convocarien a un càsting final i que no es tallés els cabells. Va haver d’anul·lar els plans de l’estiu, però l’Alba ho va fer molt de gust.

Per què creu que ha estat ella l’escollida per ser l’Agnès? L’Alba ens explica que fa uns mesos es va presentar a un càsting de la sèrie de TV3 ‘La Riera’ i no la van agafar. Va reflexionar i va veure la diferència entre el teatre i el cinema: “El teatre és més gran i el cinema és més de tu a tu, més quotidià. Ho vaig intentar aplicar en el càsting de Barcelona 1714”. I l’Alba va ser l’escollida entre 160 candidates de quatre càstings.