Toni Albà

El conegut actor Toni Albà se’l podrà veure a la pel.lícula Barcelona 1714 interpretant un miquelet. Albà ja formava part del Consell de Cent de Barcelona 1714 però ha volgut fer un pas més i participar en el rodatge, interpretant un petit paper posant-se a la pell d’un soldat català.

Toni Albà, nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1961, es dedica al teatre des de fa tres dècades i actualment és actor, autor i director. Va estudiar teatre a París amb Jacques Lecoq. La seva carrera comença precisament a França amb la Cia. Dram Bakus i l’espectacle “Opération Fu”. Al 1994 torna a Catalunya per crear i protagonitzar “L’Ombra”, dirigida per Jordi Purtí, i des de llavors ha participat en diversos espectacles, ja sigui com a actor però també com a productor.

L’actor vilanoví també és molt conegut per les seves paròdies a diferents programes de televisió de màxima audiència. Des del 2006, interpreta personatges com el rei Joan Carles, Carod-Rovira i el Papa Benet XVI al programa Polònia de TV3; i des del 2008 parodia Carles Rexach i José Mourinho a Crackòvia.