Safareig de Balaguer (La Noguera)

Balaguer (La Noguera)

El safareig de la Reguereta de Balaguer acollirà el rodatge d’una escena de la pel.lícula Barcelona 1714 després de guanyar el Càsting de Safareig organitzat per l’equip de producció del film. La mitjanit d’aquest diumemge 1 de desembre s’ha tancat la votació popular entre els quatre safaretjos finalistes i el rentador de la capital de la Noguera ha estat el que ha recollit més vots, concretament 47.993.

A molt poca distància, menys d’un miler de vots, s’ha situat el Safareig de la Font Major de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, amb 47.173. Molt enrera s’han situat els altres dos finalistes: Vilaverd, Conca de Barberà (3.636) i Castelló d’Empúries, Alt Empordà (2.923). Hi ha hagut un període de votació popular per escollir el safareig des de 22 de novembre  a l’1 de desembre a través de la la pàgina web www.barcelona1714.cat.

“I want your safareig” és el títol de la campanya que  Barcelona 1714 va posar en marxa per escollir uns safareig on es rodarà una escena de la pel.lícula. Després que s’haguessin presentat safaretjos d’arreu de Catalunya, l’equip de producció de la pel.lícula va escollir els quatre finalistes, els que més s’ajustaven a un rentador barceloní de començaments del segle XVIII.

L’equip de Barcelona 1714 agraeix  tots els participants que d’arreu de Catalunya han enviat fotos dels safarejos. La tria va ser molt difícil. També valora molt positivament la mobilització popular a l’hora de la votació, que ha recollit 101.725 vots. La pugna entre Balaguer i l’Espluga de Francolí pel primer lloc ha estat molt intensa, amb alternatives en el primer lloc durant el darrer dia de votacions.

Barcelona 1714 és un projecte liderat pel productor alemany-català Heiko Kraft i dirigit per la jove directora tarragonina Anna M. Bofarull, que vol tractar l’episodi del setge que va viure la ciutat catalana fa gairebé tres segles per part de les tropes castellanes i franceses, però ho fa amb una història d’amor com a eix central de l’argument. El projecte vol arribar al públic internacional i, a més, vol teixir tot un univers, estant present en diferents plataformes. Alhora, hi haurà una distribució i promoció innovadores, que faciliti l’accés de la pel·lícula al públic internacional.