Juanjo Puigcorbé

Un dels actors més coneguts del cinema català i espanyol, Juanjo Puigcorbé, també se’l podrà veure a la pel.lícula Barcelona 1714. Aquest darrer cap de setmana s’ha incorporat al rodatge del film dirigit per Anna Maria Bofarull per posar-se a la pell d’un dels personatges principals, el comerciant holandès d’aiguardent Bastiaan Van Kroeg.

Juanjo Puigcorbé va començar a treballar com actor, guionista i director de teatre als 17 anys, però finalment es va inclinar per la interpretació. Els seus inicis estan en el teatre, a les companyies Adrià Gual i Núria Espert o al Teatre Lliure, entre altres. Però és al cinema i a la televisió on ha acumulat una llarga carrera i ha estat més conegut pel públic.

Destaquen les seves interpretacions en sèries televisives com Goya, Miguel Servet, Un chupete para ella, La huella del crimen, Pepe Carvalho y Amar en tiempos revueltos. Al cinema va debitar amb L’orgia i des de llavors l’hem pogut veure en desenes de pel.lícules com Últimas tardes con Teresa, Todos los hombres sois iguales, La vaquilla o El amor perjudica seriamente la salud. Ha guanyat diversos premis com el Fotogramas de Plata -dos cops-, Premi Caixa Catalunya al millor actor al Festival de Cinema de Sitges o el Premi de la Unió d’Actors, entre altres.

Barcelona 1714 és un projecte liderat pel productor alemany-català Heiko Kraft i dirigit per la jove directora tarragonina Anna M. Bofarull, que vol tractar l’episodi del setge que va viure la ciutat catalana fa gairebé tres segles per part de les tropes castellanes i franceses, però ho fa amb una història d’amor com a eix central de l’argument. El projecte vol arribar al públic internacional i, a més, vol teixir tot un univers, estant present en diferents plataformes. Alhora, hi haurà una distribució i promoció innovadores, que faciliti l’accés de la pel·lícula al públic internacional.