Txe Arana

L’actriu i presentadora lleidatana Txe Arana serà una altra de les cares femenines del repartiment de la pel.lícula Barcelona 1714, que des l’agost s’està rodant a Valls. Arana, que des de fa mesos ja formava part del Consell de Cent de la pel.lícula, interpreta una alcavota, i s’uneix a l’actor Juanjo Puigcorbé en les darreres incorporacions d’aquest film històric.

Txe Arana (Lleida, 1972) és va donar a conèixer l’any 1991 com a prsentadora de l’espai De vacances’de TV3 i el 1993 es va incorporar programa musical Sputnik. Ha treballat en sèries de televisió com Laberint d’Ombres, Temps de silenci o El cor de la ciutat,  en cinema i també en teatre i la seva veu la podem escoltar en molts anuncis de televisió i de ràdio.

Barcelona 1714 és un projecte liderat pel productor alemany-català Heiko Kraft i dirigit per la jove directora tarragonina Anna M. Bofarull, que vol tractar l’episodi del setge que va viure la ciutat catalana fa gairebé tres segles per part de les tropes castellanes i franceses, però ho fa amb una història d’amor com a eix central de l’argument. El projecte vol arribar al públic internacional i, a més, vol teixir tot un univers, estant present en diferents plataformes. Alhora, hi haurà una distribució i promoció innovadores, que faciliti l’accés de la pel·lícula al públic internacional.