Gerard Pastor treballant en la banda sonora.

Gerard Pastor treballant en la banda sonora.

L’equip de Barcelona 1714 s’està preparant per a un dels seus majors reptes: la gravació de la banda sonora. L’encarregat d’escriure la música de la pel·lícula ha estat el compositor català Gerard Pastor. L’enregistrament anirà a càrrec de la Furius Music Orchestra (FMO), dirigida pel mateix Pastor, i tindrà lloc a l’Auditori de Sant Cugat els dies 25, 26 i 27 d’agost. Està previst que la cinta, dirigida per Anna M. Bofarull, s’estreni la tardor vinent.

La banda sonora de Barcelona 1714 serà el fil conductor de les històries d’amor, intriga i acció que es desenvolupen al llarg de la pel·lícula, enmig d’una Barcelona assetjada. En total, 54 temes musicals acompanyaran les escenes d’aquest llargmetratge protagonitzat per Bernat Quintana i Alba Brunet, i amb la participació d’actors com Àlex Casanovas, Juanjo Puigcorbé, Miquel Sitjar, Francesc Garrido i Mercè Rovira, entre altres.

Aquesta serà la segona banda sonora que enregistra la Furius Music Orchestra (FMO), que ara fa un any ja va gravar la música del llargmetratge Sonata per a violoncel. Formada per 75 músics i dirigida per Gerard Pastor, la FMO és, actualment, l’única orquestra que es dedica exclusivament a l’enregistrament de música per a cinema i audiovisuals a l’Estat Espanyol.