FX Animation

El projecte de Barcelona 1714 compta des d’aquest mes de setembre amb la participació d’alumnes i un grup d’ ex alumnes de l’escola FX ANIMATION Barcelona 3D School, referent a nivell internacional en Efectes Visuals, Disseny en 3D i Postproducció. FX ANIMATION ha estat seleccionada per a dissenyar en 3D tots els escenaris, entorns, efectes visuals i per portar a terme la composició i postproducció.

“Hem quedat fascinats de la qualitat del treball dels alumnes d’FX ANIMATION”, ha comentat en Heiko Kraft, productor de la pel·lícula, que explica com un projecte que va començar entre “bons amics” ha arribat a una superproducció que aglutina a més de 3.000 persones (entre col·laboradors, mecenes, actors i equip tècnic). La pel·lícula està rodada gairebé en la seva totalitat en plató de croma, el que significa que requereix moltes hores de feina i una gran destresa tècnica i artística en disseny 3D i postproducció (només s’han rodat cinc escenes a l’exterior). És per això que els productors han vist en els alumnes d’FX ANIMATION els millors professionals per treballar aquesta àrea.

“Actualment, al cinema l’ús del disseny 3D és molt important, doncs permet abaratir costos i aconseguir plànols impossibles de rodar. Els professionals que treballen aquesta àrea són imprescindibles”, comenta Heiko Kraft, productor de Barcelona 1714. Per a Fàtima Vilà, directora d’FX ANIMATION, “es tot un orgull per a nosaltres formar part d’aquest projecte i hem fet una selecció dels millors alumnes i ex alumnes per treballar-hi”. Aquest és el cas dels components de MorningStar, un nova productora de recent creació formada per Toni Solà, Marc Gorchs i Daniel Benavides, tres ex alumnes de la carrera CGI en 3D, Postproducció per a Efectes Visuals i 3D per Animació.

El projecte que van presentar aquests tres artistes a final de curs va agradar tant als productors de Barcelona 1714 que els van incloure en el projecte sense pensar-ho dues vegades. Ara, aquest trident ja està treballant en els escenaris en 3D que expliquen la història de Catalunya. “Ens agradava el món medieval per recrear en 3D i ens vam adonar que la Barcelona de fa 300 anys era exactament l’escenari que buscàvem”, comenta Toni Solà.

Rafel Galdó, acompanyat per Manuel Medina, responsables dels efectes visuals, ha assegurat que el nivell dels alumnes d’FX ANIMATION “és excepcional”. Galdó ha afegit que “ara la feina està a les seves mans, ja que s’han de crear 1.400 plànols en 3D”, sota la seva supervisió i direcció i amb l’ajuda dels professionals tècnics de l’escola. I es que Galdó ha treballat com a coordinador d’Efectes Especials en produccions cinematogràfiques reconegudes internacionalment, com ara la guardonada “Blancanieves” (Pablo Berger) o l’atrevida “Balada triste de trompeta” (Alex de la Iglesia).