Heiko Kraft

Hem parlat amb en Heiko Kraft, productor executiu de Barcelona 1714, perquè ens expliqui la situació actual del projecte. Barcelona 1714 continua en marxa, però a un ritme molt lent i, per això, l’equip de producció es planteja donar-li un nou impuls perquè ben aviat es pugui veure a les pantalles de cinema del nostre país i de la resta del món i també als nostres ordinadors i tauletes.

-El 2 d’agost farà dos anys que Barcelona 1714 va començar el seu rodatge i encara no està finalitzada. Què està passant?

Doncs sí, l’agost del 2013 vam començar l’aventura de Barcelona 1714, un projecte bastant més gran que una pel·lícula i una pel·lícula bastant més complexa i difícil de produir que molts dels projectes fins ara realitzats a casa nostra. Ja fa un any que vam acabar el rodatge, que realment va ser tot un èxit i ja hem acabat el muntatge de la pel·lícula. I ara estem en la fase més difícil, la de compondre tots els fons i integrar-hi les imatges rodades.

-Així que la pel·lícula ja està muntada? Això vol dir que ja es pot veure?

En el sentit més estricte de la paraula si que es podria veure. Està muntada amb totes les seqüències d’inici fins al final i amb la banda sonora integrada. La musica realment li dona una èpica important, però en aquest moment de la producció estaríem veient el nostres actors tota l’estona davant d’un fons de color verd croma. Això ho fa bastant difícil per gaudir-ne.

-Tant difícil és aquest procés de post-producció?

Hi conflueixen dos temes. El primer és la dificultat tècnica del propi projecte i el segon és la dificultat de com he plantejat la post-producció. Tal com es va fer en el rodatge, fins al dia d’avui ha sigut sempre amb col·laboracions voluntàries.

-I que sigui de forma voluntària en que afecte la post-producció?

Doncs molt fàcil. La gent ens ajuda en el seu temps lliure i aquest lamentablement sembla que ara per ara és bastant reduït, per varies raons. Tant siguin de caire personal o professional. Imagina’t que de 40 persones que s’havien compromès des d’un inici ara ja n’hi ha una dotzena que per raons de feina han anat a viure a l’estranger. I encara que no ho sembli, la distància, al final, fa que la gent es distancia del projecte.

-Que fa falta doncs per poder acabar la post-producció de Barcelona 1714?

Hi ha dos camins. El primer és de continuar tal com hem estat fent fins ara, comptant tant sols amb el voluntariat de la gent. Però no sé quan trigarem llavors, ja que costa molt convèncer la gent. El segon camí que estem plantejant implica un canvi radical en la planificació inicial del nostre projecte. Volem convèncer a un nombre de mecenes els quals anirem a buscar per presentar el “teaser” de la pel·lícula i així poder aconseguir un mínim de pressupost, per poder pagar un sou mínim a la gent que ens ajudi a acabar la post-producció. Tant sols així podrem accelerar la velocitat de producció.

-El 2014 ja ha passat. Això pot anar en contra de la pel·lícula?

Sempre hem defensat que la nostra pel·lícula te un enfocament per un públic internacional, per lo tant per aquest públic internacional no és tant important estrenar el 2014 o més tard. Suposo però que molt públic català hauria preferit, que Barcelona 1714 ja estigues llesta i estrenada l’any passat. Per cert, jo personalment també ho hauria preferit.

-Doncs ara les pròximes passes serà aixecar quelcom de pressupost, acabar la post-producció i llavors?

Ufff… no correm tant. Volem fer pas per pas i fer-los bé. No serveix de res voler córrer tant sols per voler córrer, i llavors haver de presentar un producte fluix. Ens queda molta feina per fer, i l’important és no parar-se.

-Què us diuen els micromecenes del projecte davant d’aquet retard?

Doncs fins ara ja hem rebut moltes preguntes i sempre hem intentat tenir a tota la gent informada. Per això també aquesta entrevista.

-Com veieu que un del actors protagonistes de Barcelona 1714 s’hagi convertit en polític, regidor de Barcelona?

Sempre és trist que un actor, sigui qui sigui, decideixi deixar l’escenari. Per sort serà tant sols per un temps. Però per altra banda estem molt contents que Juanjo Puigcorbé vulgui participar activament en la nostra vida política quotidiana. Esperem que pugui aportar tot el seu saber i la seva experiència per millorar cada dia la ciutat de Barcelona i Catalunya.

-La protagonista, Alba Brunet, ha fet el salt a la televisió, concretament a la sobretaula de TVE.

Si la nostra protagonista, ara fa de Leonor a la sèrie Acacias de TVE. Quan la vam trobar en el càsting ràpidament ens vam adonar que aquesta noia te fusta de gran actriu. Espereu quan vegeu Barcelona 1714, us emocionareu. A veure quins projectes farà l’Alba en un futur. El que si que sé, és que seguiré la seva carrera de ben a prop.

-Per acabar, com es poden mantenir informats els micromecenes i altres persones interessades en l’evolució del projecte?

Nosaltres continuarem publicant temes i noticies a la nostra pagina web i les nostres xarxes socials com hem anat fent fins ara. A part d’això sempre responem també tots els e-mails que rebem al nostre correu de KaBoGa.  Realment espero poder donar bones noticies lo més aviat possible.