Estem a la recta final i la pel·lícula Barcelona 1714 necessita una última empenta. Rodada 100% en llengua catalana, es troba en una fase molt avançada de post-producció i el nostre objectiu ara és estrenar el film a finals del 2018. La pel·lícula ja està rodada, muntada i la banda sonora enregistrada. Què ens falta, doncs? La post-producció està actualment en procés: això inclou la generació dels fons 3D no creats fins ara, així com la composició visual de tots els plans de la pel·lícula. Es tracta d’un procés curós que farà del film la primera pel·lícula al nostre país amb més plans post-produïts (gairebé 1.500 plans). Per a fer-ho possible hem iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami per tal de rebre ajuda de la ciutadania per fer el nostre somni realitat: estrenar la pel·lícula el cap de setmana de l’1 d’octubre de 2018.

La pel·lícula es va rodar el 2014 i, degut a la particularitat del projecte, la post-producció ha estat tot un repte ja que combina actors gravats i un rerefons digital en 3D. Hem volgut fer front a una gran producció històrica bèl·lica des d’una perspectiva diferent, des de la innovació i el risc audiovisual, utilitzant els avenços actuals en el rodatge amb croma (pantalla verda) i el disseny en 3D, amb una clara aposta estètica: crear un estil visual propi i diferenciant-nos d’altres propostes històriques més convencionals.

Ajuda Verkami BCN 1714_sense text

Escrita i dirigida per Anna M. Bofarull (Sonata per a violoncel, Hammada), Barcelona 1714 compta amb uns actors i actrius excepcionals: Alba Brunet, Bernat Quintana, Juanjo Puigcorbé, Àlex Casanovas, Miquel Sitjar, Francesc Garrido, Ferran Carvajal, Mikel Iglesias, Oriol Grau, Fermí Fernández, Èric Alès, Roger Dalmases, Txe Arana, Joan Negrié, Mercè Rovira, Cristina Pacareu i molts d’altres. Al llargmetratge també hi ha aparicions especials de l’actor Toni Albà, Lluís Gavaldà (cantant d’Els Pets), Joan Fortuny (músic de la Companyia Elèctrica Dharma) i els periodistes Elisabet Carnicé i Raquel Sans. A més, més de 1.000 extres han pres part del rodatge com a figurants i part de l’acció del film.

verkami_0e82855ea6ea21d09ca046f49d83a294

El nostre objectiu és estrenar la pel·lícula tan aviat com sigui possible i, sigui quin sigui l’abast del micromecenatge, seguirem treballant fins a poder fer realitat el film. En cas de que aquesta campanya de micromecenage aconsegueixi l’objectiu dels 50.000 euros, aquesta xifra es destinarà a part de la post-producció d’imatge i so pendent, però el procés per tal de finalitzar la pel·lícula no estarà finançat completament, de manera que s’allargarà durant la resta del 2018 i part del 2019.

De totes maneres, la nostra il·lusió és que els micromecenes s’apassionin amb Barcelona 1714 i vulguin treballar amb nosaltres per a que el procés s’acceleri i l’estrena s’avanci a una data molt significativa. Així doncs, en cas d’aconseguir 100.000 euros, podríem finançar totes les feines de post-producció pendents -imatge, so i color- i estrenar la pel·lícula durant el mes de setembre: faríem una pre-estrena per als micro-mecenes VIP l’11 de setembre de 2018, exactament 304 anys després dels fets que narra la pel·lícula, i l’estrena comercial seria el cap de setmana de l’1 d’octubre del 2018, un any després d’una nova data clau en la història del nostre país.

Ens ajudeu a fer-ho possible? 

verkami_92bfb04aa439e48d6bf71e81ec206de7