Safareig de Balaguer (La Noguera)

El safareig de la Reguereta de Balaguer acollirà aquest dissabte 10 de maig el rodatge d’una escena de la pel.lícula Barcelona 1714. L’escena està interpretada per la protagonista del film, l’Agnès, que encarna  Alba Brunet. Un equip de deu persones treballarà durant tot el matí a la capital de la Noguera en el rodatge d’aquesta escena, un dels pocs exteriors del film, que es grava majoritàriament en un plató croma a Valls. L’Ajuntament de Balaguer hi col.labora donant suport logístic.

Recordem que Balaguer va guanyar el Càsting de Safareig, una votació popular organitzada per l’equip de producció del film. El rentador de la capital de la Noguera va ser el que va recollir més vots, concretament 47.993. A molt poca distància, menys d’un miler de vots, es va situar el Safareig de la Font Major de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. Molt enrera van quedar els altres dos finalistes: Vilaverd, Conca de Barberà i Castelló d’Empúries, Alt Empordà.

“I want your safareig” és el títol de la campanya que  Barcelona 1714 va posar en marxa per escollir uns safareig on es rodarà una escena de la pel.lícula. Després que s’haguessin presentat safaretjos d’arreu de Catalunya, l’equip de producció de la pel.lícula va escollir els quatre finalistes, els que més s’ajustaven a un rentador barceloní de començaments del segle XVIII. Es van recollir un total de 101.725 vots.